Какво символизира всяка икона и как да изберем правилната за нашия дом

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Повечето от нас имаме икони в домовете си. В повечето случаи те са ни подарък или са на светец, чието име носим и за който смятаме, че закриля дома ни. Важното е да разберем какво покровителства съответният светец, изобразен върху иконата, която имаме или смятаме да подарим, за да може тя да ни носи правилната енергия.

Християнският символ може да послужи като пожелание и да помогне на съответния човек. Иконите са изображение на светци, които покровителстват определени групи от хора и или определени аспекти от живота.

Днес ще ви представим основните значение и символики, които носят иконите:

Икони за здраве и дълголетие

Светците, които покровителстват здравето и оздравяването в християнството, са Свети Йоан Кръстител, Свети Пророк Илия, Свети Киприан и Юстина, Свети Антон и Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян. Ако искате здраве, трябва да изберете икона на един от тези светци и да я поставите в дома си.

Снимка: Thinkstock

Икони за дома, семейството и децата

Ако искате домът, семейството и децата ви да бъдат закриляни, трябва да изберете икона на Света Богородица, Свети Мина, Свети Архангел Михаил, Света Петка и Свети Стилиян, защото тези светци покровителстват сплотеността и цялостта на семейния дух.

Икони за бременност и раждане

Светците, които покровителстват забременяването и лесното раждане, са Света Анна, Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян, Света Мъченица Варвара, Преподобна Доминика, Света Екатерина и Света Марина.

Икони за любов и женитба

Свети Лазар е покровителят на женитбата и се вярва, че той насочва девойките към правилния и бъдещия им съпруг. Светиците Вяра, Надежда, Любов и майка имСофия помагат при откриването на голямата любов.

Снимка: Thinkstock

Икони за обучение

Вярва се, че икона на светите братя Кирил и Методий помага при обучение, свързано с езика и културата. Икона на свети Седмочисленици покровителства силата на духа, а икона на Света Екатерина и Блажени Серафим носят успех на изпити.

Мощна Молитва, която привлича Божията любов! Независимо дали сте религиозен или не, силата на молитвата може да направи чудеса за вашия духовен…Jun 13 2020vijti.com

Източник:една.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!